Bitcoin lijkt stoom te verliezen nu het heen en weer handelt tussen $59.000 en $60.000. Op de daggrafiek beweegt BTC zijwaarts (0,3%) na een week met bescheiden winsten van 4,9%.

BTC vastgesteld op $59.000

Trader Josh Rager heeft steun voor BTC vastgesteld op $59.000. Het vasthouden van dit niveau zou het genoeg momentum kunnen geven om de $60.600 zone te hertesten. De trader verwacht „nieuwe highs“ tegen woensdag.

On-chain data lijkt deze voorspelling te ondersteunen, zoals blijkt uit CryptoQuant gedeeld door „Byzantine General“. BTC reserves voor de spotmarkt zetten hun neerwaartse trend voort en wijzen op een „consistente vraag“. Deze handelaar zei:

Behalve die 2 instroomuitschieters zijn de meeste significante stromen uitstromen geweest. Deze massale consolidatie reeks waarin we ons bevinden lijkt zeker veel op heraccumulatie.

Nog meer bewijs suggereert dat Bitcoin’s huidige prijsactie wordt gedreven door instellingen, in tegenstelling tot de vorige bull-run in 2017. Behalve dat het Google-zoekvolume voor „Bitcoin“ op een relatief laag niveau ligt, is het handelsvolume van Coinbase sinds Q3 en Q4, 2020 omhooggeschoten.

Echter, op deze metric, heeft het percentage van kleine beleggers een neerwaartse trend, zoals de volgende grafiek laat zien. De handelaar zei:

Vorige bull run hadden we het over instellingen die zouden komen, maar nu zijn ze er echt, en ze kopen.

Bitcoin 4 jaar cycli zou kunnen veranderen

Op 14 april gaat cryptobeurs Coinbase naar de beurs in de VS. Onder de ticker COIN zal het handelsplatform een van de eerste grote crypto-bedrijven op de traditionele markt zijn.

Dit moment komt samen met VISA die stablecoins test, PayPal die zijn cryptodiensten uitbreidt, Tesla die Bitcoin integreert als betaalmethode. Het bovenstaande zou een belangrijke rol kunnen spelen tijdens deze week als de 14e nadert. De handelaar zei:

Dat wil niet zeggen dat er geen correcties meer zullen zijn. Natuurlijk niet, ik bedoel dat we dit jaar alleen al drie enorme (liquidatie)correcties hebben gezien. Maar, deze bull run zou anders kunnen zijn. Misschien kan de cyclusstructuur van 4 jaar die we van bitcoin gewend zijn, breken.

Twee bijkomende belangrijke statistieken zijn de percentages BTC die boven de 1 triljoen USD market cap handelen en de hoeveelheid BTC op exchanges. De eerste wordt geschat op 11% aangezien de prijs van BTC boven de 53.000 dollar handelt, wat wijst op een „validatie“ van de huidige prijs, zoals gesteld door analist William Clemente.

Wat dit laatste betreft, is er een correlatie tussen de mijnwerkers en lange termijn houders die hun BTC houden en de toegenomen aanbod uitstroom van het handelsplatform. voegde Clemente eraan toe:

In combinatie met terugtrekkingen van beurzen, wordt het aanbod steeds illiquider. Dit betekent dat de nieuwe golf van institutionele vraag (die net begint) moet concurreren voor de slechts 2,3 miljoen munten die nog op de beurzen staan.

Von admin