Binance en WhaleShark hebben zich ontpopt als de top LAND-baronnen in het NFT-gedreven spel The Sandbox. Hier is de reden waarom ze massaal digitale pakjes op de kop tikken.

In het kort

  • Blockchain-gebaseerd spel De Sandbox verkoopt virtuele LAND-pakketten.
  • Crypto-ruil Binance en NFT-verzamelaar WhaleShark zijn tot nu toe de topbezitters.
  • Decrypt sprak met The Sandbox en de Binance-vertegenwoordigers over de drang naar eigendom.

Er is een vastgoedhausse op dit moment, en het gebeurt in de wereld van de crypto. Animoca Brands‘ The Sandbox is een van de meest veelbelovende blockchain-gedreven spellen aan de horizon, en naast netting partners zo divers als Final Fantasy ontwikkelaar Square Enix en de Care Bears, heeft het spel ook opgeruimd door middel van een paar symbolische pre-sales tot nu toe.

De meeste van de voorverkopen zijn voor LAND, de virtuele eigendommen van het spel in zijn Minecraft-achtige gedeelde voxelwereld, die kunnen worden ontwikkeld tot interactieve spellen en ervaringen, te gelde gemaakt, verhuurd en verkocht zoals gewenst. Tot nu toe heeft The Sandbox meer dan $1,5 miljoen opgebracht via de verkoop van LAND-fiches. Elk van deze lopers is uniek en verschilt van de traditionele cryptocurrency lopers omdat ze niet-fungibel zijn. In de spelwereld van de blockchain worden ze aangeduid als „NFT’s“ (shorthand voor niet-fungibele lopers).

Hoewel The Sandbox nog niet officieel is geopend voor het publiek, zijn er al een paar zeer verschillende LAND-baronnen naar voren gekomen: ’s werelds grootste cryptocurrencybeurs naar volume, Binance, en NFT-verzamelaar en $WHALE-schepper WhaleShark. Binance is de grootste eigenaar van LAND in het spel tot nu toe, maar WhaleShark en zijn diverse Vault of blockchain NFT’s ligt niet ver achter.

„We zijn blij om grotere partners te hebben met ‚huid in het spel‘ door LAND-eigendom,“ vertelde Sébastien Borget, Chief Operating Officer en mede-oprichter van The Sandbox, aan Decrypt. „Door gebruik te maken van hun gemeenschappen en hun gebruikers op nieuwe manieren te engageren, is het zinvol om samen een gloednieuw entertainmentveld te creëren dat spelers meer vrijheid geeft en hen kan belonen via economische stimulansen, ondersteund door onze $SAND-tokens.“

Binance en The Sandbox zijn onlangs met elkaar verweven, waarbij de ruil een verkoop van $3 miljoen voor de $SAND-fiches van het spel organiseert en vervolgens 4.012 van zijn eigen LAND-fiches koopt. Volgens Borget is de betrokkenheid van Binance het profiel van het spel en zijn unieke economie aan het versterken voordat het spel zelfs live gaat voor het grote publiek.

„Binance fungeert als een katalysator en versterker van onze visie en brengt de concepten van het spel spel, het maken van spellen, het verdienen van beloningen en penningen naar een nieuw publiek“, zei hij. „Binance is de grootste wereldwijde beurs; het heeft aanwezigheidspunten en actieve gemeenschappen op elk continent en in vele landen/regio’s van de wereld waar het Sandbox-team nog niet proactief is begonnen met enige promotie of marketing“.

WhaleShark is een ander soort LAND eigenaar. De mysterieuze figuur creëerde $WHALE, beschreven als een „sociale munt“ die is opgebouwd rond NFT-eigendom, met zijn eigen persoonlijke verzameling van digitale activa in de kluis. Zijn Zandbak LAND-figuren zitten erin, samen met in-game activa van andere blockchain-gedreven spellen zoals Gods Unchained en CryptoVoxels, evenals artwork van Super Rare.

De kluis wordt geschat om enkel schuw van $1 miljoen waarde van NFT te bevatten collectibles, via crypto gegevens vaste Messari en NonFungible.com, terwijl $WHALE nu een markt GLB van $34.6 miljoen volgens CoinGecko heeft. Die marktcap is alleen al in de laatste week verdubbeld. Hoewel WhaleShark niet reageerde op een verzoek om commentaar, introduceerde Borget-wie onlangs een „Collecting Like a Whale“-paneldiscussie die WhaleShark in-discussieerde over de unieke visie van de verzamelaar.

„WhaleShark is een leider in gedachten in de ruimte en staat bekend als een proactieve verzamelaar die werkt aan het creëren van meer waarde, bewustzijn en invloed in de ruimte“, aldus Borget. „Whale Shark begrijpt de visie van de Sandbox bijzonder goed en heeft laten zien dat hij in staat is om op te treden als een curator van talenten, waarbij hij de verborgen waarde van NFT’s in zowel de kunst- als de spelindustrie onthult“.

Werken in het LAND

Zowel Binance als WhaleShark zien waarde in de NFT-activa zelf. WhaleShark koopt aanzienlijke pakketten LAND om op te slaan in de kluis naast andere NFT’s en speelt een lang spel, in de verwachting dat ze in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen. Binance, die samen met The Sandbox werkt aan het bouwen en verspreiden van het spel, ziet ook voordelen op de lange termijn.

„Op de korte termijn, geloven we dat het virtuele onroerend goed zal sterke hulpprogramma’s voor het ontwikkelen van verschillende elementen, evenals ons te voorzien van blootstelling aan interactie met andere gamers en de algemene gemeenschap,“ een Binance woordvoerder vertelde Decrypt via e-mail. „Op de lange termijn, geloven we dat dit kostbare activa zijn, gezien hun schaarste en nutsbedrijven. Samen met andere IP’s die met The Sandbox samenwerken, geloven we dat The Sandbox een grote gemeenschap zal creëren die het virtuele onroerend goed steeds waardevoller zal maken“.

Bovendien zijn zowel Binance als WhaleShark van plan om het virtuele LAND zelf in het spel te gebruiken. Het is een aanwinst om vast te houden, zeker, maar ook digitaal vastgoed dat kan worden bevolkt zoals zij dat willen.

Borget zei dat WhaleShark van plan is om het ruime aanbod aan kunstenaars en ontwerpers van de $WHALE gemeenschap aan te boren, zodat ze vrijelijk LAND kunnen huren en zo mogelijk extra waarde kunnen opbouwen. In de aankondiging voor de aankoop van het LAND van vorige week, zei Binance dat het NFT-verwezenlijkingswedstrijden voor het spel zal houden en LAND aan scheppers zal verdelen.

„We werken actief samen met het team van The Sandbox om elementen te ontwerpen om het systeem te gebruiken, zoals play-to-earn, spel en staking elementen,“ voegde de woordvoerder eraan toe. „Het doel is om te kunnen worden blootgesteld aan de gemeenschap en met hen op een zinvolle manier te communiceren door middel van een gamified experience – deels voor branding en om ons platform te promoten, maar ook om een sterke gemeenschap te creëren; ook om te laten zien wat er kan worden gedaan door middel van de integratie van cryptocurrency in games, en om het algemene bewustzijn van cryptocurrency te verhogen voor een bredere adoptie“.

Op de vraag of het een nadeel is om grote hoeveelheden LAND te vergaren en of The Sandbox enige reden zag om beperkingen op te leggen of dergelijke acties te ontmoedigen, zei Borget dat het niet allemaal deel uitmaakt van wat blockchain gaming anders maakt dan de meer traditionele tijdgenoten van The Sandbox.

„Er zouden geen beperkingen of beperkingen moeten zijn op het digitale eigendom,“ zei hij. „We omarmen toestemmingloze overdrachten van activa en verstoren gecentraliseerde, gesloten, ommuurde, door gebruikers gegenereerde contentgames zoals Minecraft, Fortnite of Roblox, die hun volledige controle en gezag uitoefenen over wat hun gebruikers kunnen doen of niet kunnen doen in hun wereld.“

In plaats daarvan vertelt Borget Decrypt dat hij gelooft dat deze grotere LAND-eigenaren een „deugdzame cyclus“ zullen voeden om al The Sandbox te laten groeien, waarbij de totale waardering van alle gecreëerde ervaringen in de loop van de tijd zal groeien en geleidelijk aan nog meer spelers in het ecosysteem zal trekken.

Dat is het doel, in ieder geval. Naarmate The Sandbox zich openstelt voor meer gebruikers met een geplande lancering in december voor de publieke bètatest, zullen we zien of die vroege weddenschappen op het spel daadwerkelijk bijdragen aan de groei van de veelbelovende metaverse.

Von admin